Consilierii județeni au aprobat astăzi un proiect care vizează sprijinirea activității unui centru social ce va fi construit pe fonduri europene, la Vitomirești. Consiliul Județean va asigura cofinanțarea, dar și cheltuielile cu plata personalului.

Bătrânii din Vitomirești vor beneficia de servicii sociale, medicale și vor fi implicați în activități recreative, în cadrul centrului de zi care va fi realizat printr-un proiect pe fonduri europene. Valoare investiției se ridică la 2,7 milioane lei, iar documentația a fost depusă pentru finanțare în cadrul Axei 8 a Programului Operațional Regional.

Proiectul a fost suspus astăzi dezbaterii consilierilor județeni, care au aprobat susținerea cheltuielilor de funcționare pentru acest centru. „Nu este primul proiect de acest gen. Primăriile Bărăști și Sârbii Măgura au accesat fonduri și au construit astfel de centre. Noi am intrat, prin DGASPC ca parteneri, pentru că trebuia să îi ajutăm, să îi susținem cu cofinanțarea și desfășurarea ulterioară pe timp de 5 ani a activității în aceste centre. Iată și la Vitomirești a fost inițiat un astfel de proiect, prin accesare de fonduri europene, iar în acest proiect Consiliul Județean a intrat partener”, a spus Marius Oprescu, președinte CJ Olt

Astfel de centre sunt binevenite în satele în care mulți bătrâni locuiesc singuri și ar avea nevoie de ajutor. De aceea conducerea Consiliului Județean a transmis că se va implica pentru fiecare proiect de acest gen propus de primăriile din Olt. „ Atunci când primăriile depun aceste proiecte fac și studii de oportunitate în localitate și văd dacă un astfel de centru are eficiență și randament, pentru că altfel nu este eligibil proiectul. Până în momentul de față nu am mai fost anunțați de alte proiecte de acest gen, dar de fiecare dată când ni se va cere ajutorul noi vom intra ca parteneri”, a mai spus Marius Oprescu.

Pentru centrul social de la Vitomirești, Consiliul Județen va aloca și fondurile necesare achitării unei cofinanțări de 2% din valoarea totală a proiectului.

Articolul precedentUn bărbat din Olt intenţiona să vând aproape o tonă de carne de vită, la negru, în Capitală. Poliţiştii l-au prins la timp
Articolul următorProiectul pentru construcția grădiniței de la Unitatea Militară, aprobat