20 de comune reunite în Grupul de Acțiune Locală „Plaiurile Oltului” și-au dat mâna, să construiască un centru social pentru vârstnici, la Vlădila. Proiectul a fost depus la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia pentru a primi finanțare. În cel mult doi ani, bătrânii satelor din zonă vor beneficia de servicii sociale și medicale gratuite, dar și de o masă caldă.

La sat, bătrânii uitați de familie stau zile întregi singuri, fără să le deschidă nimeni ușa. Pornind de la această realitate tristă, mai mulți primari din Olt au decis să construiască un centru social, în care vârstnicii să fie găzduiți și ajutați în timpul zilei. Primăria Vlădila gestionează acest proiect inedit, derulat pe fonduri europene, prin grupul de acțiune locală din zonă. „Grupul țintă în reprezintă 250 de persoane din cele 20 de localități ale GAL-ului și intenționăm să aducem bătrânii în timpul zilei acolo, să le oferim o masă caldă, să desfășoare activități recreative, de socializare. Intenția noastră este să construim ulterior și un cămin de bătrâni lângă acest centru de zi”, a declarat Marian Tocea, primarul comunei Vlădila.

Primăria Vlădila răspunde deja clarificărilor primite din partea specialiștilor Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, pentru ca apoi să pregătească licitația pentru derularea lucrărilor. Clădirea unei foste școli din comună va fi extinsă și reabilitată pentru a le oferi vârstnicilor serviciile de care au atâta nevoie. „Sperăm că în primăvara anului viitor ne apucăm de construcție, iar finalizarea să fie în cel mult doi ani”, a mai spus edilul din Vlădila.

Investiția în centrul de zi pentru vârstnici de la Vlădila se ridică la 780.000 lei, fonduri europene. Tot pe fonduri europene ar urma să fie construit și căminul de bătrâni.

Articolul precedentMii de gospodării din 19 localităţi din Olt, fără energie electrică de luni dimineaţă
Articolul următorRoșii din semințe românești produse în serele și solariile din Olt au ajuns într-un mare lanț de supermarket-uri, în toamna aceasta