Doi bărbaţi din judeţul Olt sunt cercetaţi penal după ce au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră în timp ce pescuiau cu o barcă pneumatică şi cu nouă plase de pescuit confecţionate din naylon.

Bărbaţii au fost depistaţi pe Dunăre, pe raza localităţii Orlea. Ei pescuiau comercial fără a avea licenţă sau autorizaţie de pescuit şi folosind unelte de pescuit interzise de lege.

„În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbații, cu vârste de 39, respectiv 41 de ani, au domiciliul pe raza județului Olt. Aceștia utilizau la pescuit o barcă pneumatică și nouă plase de pescuit confecționate din naylon, în lungime totală de 590 metri, în care se afla cantitatea de 12 kilograme peşte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Olt, Leonoriu Florescu.

Plasele și barca pneumatică, în valoare de aproximativ 1.300 lei, au fost confiscate, peștele a fost predat unei societăți comerciale de profil, iar persoanele în cauză sunt cercetate în libertate în lucrare penală  sub aspectul savârşirii infracţiunii de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie  de pescuit.

Articolul precedentProgramul de tromboliză pentru salvarea pacienților cu accident vascular, blocat din lipsă de fonduri
Articolul următorScene de război la cetatea Sucidava, de la Corabia