30 de ani de la Revoluţia din 22 decembrie 1989 au fost marcaţi, duminică, la Slatina, printr-un ceremonial militar şi religios la care au participat reprezentanţi ai principalelor instituţii publice din judeţ şi ai partidelor politice.

Totodată, la eveniment au participat şi membri unei asociaţii a revoluţionarilor. Ceremonia s-a desfăşurat la troiţa de pe platoul din faţa Casei de Cultură a Tineretului din Slatina.

Revoluția Română din 1989 a constat într-o serie de proteste, lupte de stradă și demonstrații desfășurate în România, între 16 și 25 decembrie 1989, care au dus la căderea dictatorului Nicolae Ceaușescu și la sfârșitul regimului comunist din România. Demonstrațiile din ce în ce mai ample au culminat cu procesul și execuția soților Ceaușescu. Înainte de Revoluția Română, toate celelalte state est-europene trecuseră în mod pașnic la democrație; România a fost singura țară din blocul estic care a trecut printr-o revoluție violentă și în care conducătorii comuniști au fost executați.