Cinci cerşetori care au fost depistaţi de poliţiştii din Slatina, în zona pieţelor, autogărilor şi altor zone aglomerate din municipiu au fost amendaţi.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, a declarat că polițiștii au desfăşurat o acţiune, la sfârşitul săptămânii, ce a avut drept scop prevenirea și combaterea actelor de comerț ilicit și a faptelor de cerșetorie.

Au participat polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică și Biroul de Investigații Criminale, care au efectuat controale în zona piețelor, autogărilor și a altor zone aglomerate de pe raza orașului.

Polițiștii au verificat 37 de societăți comerciale și şapte producători agricoli. Totodată au fost identificate cinci persoane care apelau la mila publicului.

„În urma neregulilor constatate au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 61 din 1991 R. și Legea nr.12 din 1990 R, în valoare totală de 9.800 lei. Au fost confiscate produse de îmbrăcăminte și alimentare în valoare de 2.200 lei”, a declarat reprezentantul poliţiei.