Slătinenii care au nevoie de un certificat fiscal îl vor putea obține fără să mai ajungă la Direcția Economică. Un proiect pe fonduri europene implementat de municipalitate prevede eficientizarea acestui serviciu, dar și a altor patru, astfel încât cetățenii să obțină mai rapid documentele de care au nevoie.

Certificatele fiscale, dar și autorizațiile de trafic greu, documente pentru obținerea cărora slătinenii ar fi trebuit să ajungă cel puțin o dată la Direcția Economică se vor putea obține mai ușor, din fața calculatorului. Iar impozitele și taxele locale vor putea fi plătite de pe telefonul mobil. „Încercăm să implementăm câteva proiecte pe fonduri europene, pentru a facilita accesul contribuabililor la anumite aplicații on-line. Încercăm plățile pe Internet pentru impozite și taxe locale și de pe dispozitivele mobile, plata pe internet a autorizațiilor de trafic greu, a celor care tranzitează orașul cu mașini de mare tonaj, eliberarea on-line de certificate fiscale sau depunerea pe Internet a petițiilor”, a explicat Alin Calotă, directorul Direcției Generale Economice.

Serviciul de eliberare a certificatelor fiscale este cel mai solicitat dintre acestea, iar eficientizarea lui ar fi necesară. „Am făcut o statistică, avem o medie de 200 de cereri pe zi, iar angajații sunt insuficienți pentru a mulțumi pe toată lumea”, a mai spus Alin Calotă.

Toate aceste servicii vor fi modernizate în cadrul proiectului „eSlatina – Proiect de simplificare a procedurilor și introducerea de instrumente electronice pentru cetățenii Municipiului Slatina”. Acesta va fi finalizat în cel mult un an și jumătate, cu un buget total de aproape trei milioane de lei, în mare parte bani europeni.

 

Articolul precedentHoţii au furat trei saci de smartphone-uri dintr-un magazin din Slatina
Articolul următorO nouă bază ISU Olt, în nordul judeţului. Când ar urma să fie operaţionalizată