Pădurarul din Tufeni, Gheorghe State, despre care trei tineri, surprinşi la braconaj cu câini ogari, susţin că s-ar afla printre agresorii lor, spune că va face plângere penală, la rândul său, acuzând că braconierii l-au luat la bătaie „cu bâtele”.

Un tânăr în vârstă de 18 ani din comuna Tufeni a ajuns la spital în stare gravă fiind bătut de mai multe persoane, care l-au prins la braconat, cu câini ogari, alături de alți trei tineri, pe un fond de vânătoare din localitate. Presupuşii agresori, susţin însă că lucrurile s-au întâmplat invers, braconierii devenind violenţi, la vederea pădurarilor.

Gheorghe State, unul dintre pădurarii implicaţi în eveniment, a declarat că se afla în patrulare pentru a preveni furturile de lemn, tinerii care se aflau la braconaj atacându-i. El a adăugat că le va face plângere penală acestora pentru ultraj.

„Noi eram în timpul patrulării, păzeam pădurea şi s-au pus cu bâtele pe noi. Am fost atacaţi de trei persoane din Tufeni, plus încă patru. Cel mic, care este la spital, s-a împiedicat de lanternă, nu l-am bătut noi. Am sunat la 112 pentru că eram în timpul serviciului, ne interesa dacă se fură lemne, nu braconajul. Vom face plângere penală pentru ultraj”, a declarat State.

Un dosar de cercetare penală a fost deschis de poliţişti, în urma acestui eveniment.

„Polițiștii Secției de Poliție Rurală Potcoava au fost sesizați de către un pădurar, prin SNUAU 112, despre faptul că un grup de persoane, însoțite de tei câini ogari, s-ar afla la braconaj pe un fond de vânătoare din comuna Tufeni. Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că între aceste persoane ar fi izbucnit un conflict verbal, urmat de agresiuni fizice. În urma loviturilor, un tânăr în vârstă de 18 ani a fost transportat la spital. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj și loviri sau alte violențe”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Articolul precedentPregătiri pentru Ziua Recoltei şi Slatina Fest. Peste 130 de producători agricoli, pe Esplanada
Articolul următorMc Donald’s și-a preluat terenul pe care va construi restaurantul din Slatina