Procesul verbal încheiat de comisia de anchetă a Spitalului Județean Slatina arată că trei din cei șapte medici ortopezi dețineau zeci de radiografii. Cele mai multe, 82  au fost găsite în dulapul medicului Radu Judovin. Colegul său Ion Grămăticu ținea și el închise în vestiar 42 de filme radiologice. În dulapul medicului Katta Mohammed erau 20 de radiografii.

În dulapurile șefului de secție Cătălin Duican, Daniel Călin și Oprea Andrei, comisia care anchetează cazul nu a  găsit nici un film, în timp ce ortopedul Alexandru Mihalache avea 5 radiografii în dulap.

Directorul medical Florin Popa a precizat că, la o primă analiză, a rezultat că cei trei ortopezi anchetați aveau în dulapurile lor și filme care aparțin unor pacienți pe care îi trataseră colegi ai lor.

Conducerea Spitalului Slatina a demarat ieri o anchetă internă la Secția Ortopedie, după ce Poliția a cerut radiografia unui pacient rănit într-un accident, iar aceasta nu a  fost găsită în cadrul secției. Așa s-au descoperit cele 140 de radiografii ținute de cei ortopezi în vestiarele lor. Conducerea spitalului a anunțat că în primă fază medicii nu au avut o explicația clară despre existența filmelor în dulapuri.

Surse din cadrul unității medicale spun că nu este exclusă varianta păstrării lor pentru un eventual șantaj între medicii din secția respectivă.

Articolul precedentFocare de varicelă în două unități de învățământ din Olt
Articolul următorO nouă ediție a Crosului Primăverii, la Slatina