Rosal Grup a pierdut definitiv procesul pe care l-a intentat Consiliului Judeţean Olt şi localităţilor din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Olt-Eco” după rezilierea contractului privind colectarea gunoului menajer din judeţ.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, joi, definitiv contestaţia celor de la Rosal.

Rosal Grup nu şi-a respectat niciuna din obligaţiile prevăzute în contract, nici după trei amânări pe care CJ Olt le-a dat societăţii pentru mobilizare. Astfel, firma trebuia să aducă în judeţ, până la 15 martie 2019, 70 de maşini de gunoi şi 90.000 de pubele, lucru care nu s-a întâmplat. Ca urmare a acestui fapt, ADI „Olt-Eco” a reziliat contractul.

„Aşa este, am câştigat şi la Curtea de Apel Craiova. Am câştigat şi intrăm în linie dreaptă cu implementarea părţii de colectare a deşeurilor. După cum ştiţi, halda ecologică de la Bălteni este deja operaţională şi acolo ajunge gunoiul menajer din mai multe localităţi ale judeţului. După această decizie a instanţei, vom putea scoate la licitaţie colectarea, astfel încât toate localităţile Oltului să beneficieze de Sistemul de management integrat al deşeurilor”, a declarat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt” a fost implementat de Consiliul Judeţean (CJ) Olt cu finanţare prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, având o valoare de 31.812.843 euro (130.544.001 lei), fără TVA, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 23.060.887 euro (94.630.350 lei).