Arhitecții pun la punct ultimele detalii ale proiectului de restaurare a clădirii BNR din Slatina. Imobilul monument istoric va fi restaurat și modernizat, pentru a găzdui o parte din activitățile Judecătorie Slatina. Una dintre secțiile instituției va funcționa însă într-o clădire nouă, cu subsol și etaj, construită lângă cea de patrimoniu.

Proiectul prin care fosta clădire a BNR este restaurată și extinsă pentru a deveni sediul al Judecătoriei Slatina e aproape de etapa de execuție. Arhitectul Severică Mitrache, care s-a ocupat de stabilirea detaliilor tehnice ale acestei lucrări a explicat ce va urma în acest demers de salvare a clădirii istorice. „Proiectul este la noi, mai stă maximum 3 săptămâni și apoi va merge la Compania Națională de Investiții. De aici traseul este mai simplu, mai operativ. Sunt mult mi puține formalități de îndeplinit față de proiectele pe fonduri europene”, a explicat Severică Mitrache, arhitect

Imobilul, cu o arhitectură neoromânească impresionantă, a fost construit în anul 1912, ca sediu pentru Banca Națională a României. Cu excepția holului larg, restul încăperilor sunt mici, cu spațiu insuficient pentru a prelua toată activitatea judecătoriei. „Pentru judecătorie ne trebuie cel puțin 3 săli de judecată pentru Civil. Despre Secția Penal care trebuie să funcționeze nu se poate pune problema să încapă, despre pentru care, pe amprenta garajelor din zonă, o să fie construită o clădire în regim de subsol, parter și etaj, pentru tot ce înseamnă Secția Penal”, a mai spus Severică Mitrache.

Noua clădire va avea o arhitectură neutră, care să nu contrasteze cu cele trei clădiri istorice din zonă: cea a BNR, în stil neoromânesc, Casa Fântâneanu, construită în stil eclectic și sediul Muzeului Județean, în stil baroc.

 

Articolul precedentCandidaţii susţinuţi de PNL Olt nu se regăsesc pe locurile eligibile, la europarlamentare
Articolul următorRosal a cumpărat 80 de mașini de gunoi și vrea să înceapă colectarea deșeurilor din tot județul pe 15 martie