Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat, astăzi, aviz de carantinare a localităţii Vişina Nouă, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă urmând să îl emită în această după-amiază. Localitatea a ajuns la 13 cazuri COVID-19 la mia de locuitori.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a solicitat aviz de carantinare a localităţii Vişina Nouă, în urma exploziei cazurilor COVID-19. Potrivit unor surse citate de Gazeta Nouă, avizul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă este pentru carantinare, care va fi instituită pe o perioadă de 14 zile, din această seară, de la ora 20.00, până pe data de 16 martie, ora 18.00. Astfel, elevii vor trece în sistem online, iar libertatea de mişcare va fi restricţionată.

Rata de infectare în localitatea Vişina Nouă a ajuns la 13 cazuri la mia de locuitori, la data de 1 martie fiind active 23 de cazuri COVID-19. Dintre acestea, 21 de cazuri sunt înregistrate în cinci focare familiale, iar două sunt cazuri sporadice. Din punct de vedere al profesiei, sunt 10 angajaţi, 8 pensionari, trei persoane fără ocupaţie, o persoană cu handicap şi un preşcolar.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentOlt: Aproape un sfert dintre maşinile verificate de RAR, cu probleme tehnice
Articolul următor4.278 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2! Situația în fiecare județ!