Chefii Radu Zărnescu şi Carlo Dragomir au fost invitaţii speciali şi juraţii ediţiei a IV-a a Concursului Judeţean – Expoziţie Culinară „Fantezie în Bucutărie”, organizat de Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” din Slatina.

La eveniment au fost prezenţi şi inspectorul şcolar general Adrian Bărbulete şi inspectorul şcolar pentru învăţământul profesional şi tehnic, Vera Rachină. Competiţia a adus la start elevi din şase unităţi de învăţământ din judeţul Olt

„În fiecare an, copiii noştri aşteaptă cu nerăbdare această zi pentru a-şi dovedi măestria în realizare unor preparate gustoase şi apetisante. Ne-am bucurat foarte mult când colegii de la profilul de turism şi alimentaţie au anunţat că vor participa la activităţile desfăşurate astăzi şi domnii Radu Zărnescu şi Carlo Dragomir”, a declarat directorul Liceului „Petre S. Aurelian”, Mirela Dumitra.

La rândul său, Adrian Bărbulete a ţinut să-i felicite pe elevii care au ales o carieră în domeniul gastronomiei.

„Vreau să felicit, în primul rând, elevii care au îmbrăţişat această meserie şi anume arta culinară, vreau să-i felicit pe profesorii care se ocupă de pregătirea lor pentru că este un segment foarte important. Întotdeauna avem nevoie de o alimentaţie sănătoasă, toţi ne dorim o alimentaţie sănătoasă şi trebuie să facem ceva în acest sens. Astăzi, are loc acest concurs judeţean de artă culinară în cadrul căruia participă reprezentanţi de la şase licee din judeţul Olt, având şi invitaţi bucătari de marcă, masterchefi, care vor juriza şi cel care a gătit cel mai bine va câştiga”, a declarat şeful ISJ Olt.

Cheful Radu Zărnescu le-a dat sfaturi viitorilor bucătari şi a apreciat că aceştia sunt pe drumul cel bun.

„Mi s-a părut foarte interesant că foarte multe preparate au fost gătite corect. Bineînţeles că sunt probleme legate de raport, de dimensiuni, de coloristică, de înălţime, de grad de ocupare a farfuriei. Problema generală pe care cred că au înţeles-o este modul de a expune pe farfurii. Am văzut farfurii pictate, cu floricele albastre, cu diverse decoruri. La un concurs, trebuie să ne alegem suporturi, farfurii, care să nu influenţeze preparatul. O farfurie bună sau corectă pune în valoare preparatul. Vor lucra la acest lucru pentru că sunt încă tineri şi pe un drum bun, multe preparate fiind gătite bine şi corect”, a declarat cheful bucătar.

Articolul precedentAcord de colaborare între judeţele din Oltenia şi o regiune din Grecia
Articolul următorGravidă rănită în accident, pe DN 64, la Strejeşti/VIDEO