Ofițerul de poliție Adrian Bărbulescu, originar din Slatina, cel care i-a trimis mesajul de amenințare cu moartea jurnalistei Emilia Şercan, a fost condamnat la un an de închisoare cu amânare după ce și-a recunoscut faptele în fața anchetatorilor și a făcut acord de recunoaștere.

Ameninţările lui Bărbulescu veneau din partea fostului rector al Academiei de Poliţie, Adrian Iacob, și fostului prorector Mihail Marcoci, care îşi doreau ca jurnalista să stopeze dezvăluirile privind faptul că aceştia îşi plagiaseră tezele de doctorat.

„Nu sunt foarte bucuroasă de această decizie a instanței, însă sunt nevoită să înțeleg și să accept faptul că pedeapsa pe care a primit-o este una mică pentru că prin declarațiile pe care Bărbulescu le-a dat în fața procurorilor DNA a contribuit la prinderea și, sper eu, la condamnarea în final a autorilor morali, fostul rector Adrian Iacob și fostul prorector Mihail Marcoci, cei care l-au instigat și l-au determinat să-mi trimită mesajul de amenințare. Fostul rector Adrian Iacob și fostul prorector Mihail Marcoci sunt cei care au încercat să mă oprească și continuă să o facă hărțuindu-mă cu plângeri penale sau de altă natură pe la tot felul de instituții, pe care mi le fac direct sau indirect, pentru că, nu-i așa, mari bărbați bravi, prin tot felul de intermediari. Am tăcut destul despre toate presiunile din ultimul an; cred că e timpul să încep să vorbesc”, a scris Emilia Şercan, pe Facebook.