Se reiau negocierile între reprezentanții sindicatelor și cei ai patronatului ALRO. Decizia a fost luată după discuțiile pe care cele două părți le-au avut astăzi la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Sindicaliștii spun însă că oamenii sunt în continuate nemulțumiți și amenință cu greva generală.

Directorul general al ALRO, Gheorghe Dobra și alți reprezentanți din conducerea companiei au stat astăzi la masa negocierilor, alături de liderii celor două sindicate mari, Aluministul și Alprom. Discuțiile au avut loc la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă. „Semnalul ALRO a fost auzit, având în vedere că conducerea societății este dispusă să negocieze în continuare și cred că vom ajunge la o înțelegere care să mulțumească ambele părți”, a declarat Marin Ioniță, președintele executiv al Sindicatului Aluministul.

Reprezentanții salariaților spun însă că nu se poate vorbi deocamdată despre stingerea conflictului de muncă. Oamenii continuă să își manifeste nemulțumirile, o parte din ei fiind prezenți astăzi la sediul ITM Olt, unde au avut loc primele negocieri. „În urma negocierilor de la ITM se pare că și partea adversă este de acord cu renegocierea clauzelor contractuale, începând de la suma de 400 de lei unde am rămas în sus și să discutăm toate celelalte probleme vizavi contractul colectiv de muncă. Aceste discuții vor avea loc mâine la ora 12.00, în cadrul SC ALRO”, a spus Constantin Popescu, liderul Sindicatului Aluministul.

ALRO are în prezent peste 2.500 de angajați în fabricile din Slatina. Oamenii se plâng că au salarii mici, chiar și de 1.600 de lei net pe lună, cu tot cu ore de noapte și ore suplimentare. Ei cer o creștere salarială de 800 de lei brut pe lună, în timp ce conducerea a oferit inițial doar jumătate din sumă.

 

Articolul precedentPrimarul Slatinei, nemulțumit de buget. „Se vor reflecta tăieri masive!”
Articolul următorConsilierul „Noaptea Minţii“ loveşte din nou: A anunţat că nu participă la lucrările CL Slatina, dar a cerut să fie trecut la „abţineri”