Cea mai stringentă problemă ridicată de consilierii locali ai PNL Slatina nu vizează felul în care este conceput bugetul local pe acest an, cât se duce pe investiţii şi cât pe funcţionare, sau cum pot autorităţile locale să contribuie la limitarea răspândirii virusului SARS-CoV2. Liberalii au o problemă că nu ştiu dacă parcul de pe strada Piteşti se numeşte Grădina Publică „Regina Elisabeta” sau Parcul Piteşti.

Problema a fost ridicată într-un cadru oficial, marţi, de unul dintre liderii consilierilor PNL, Alexandru Bogdan Popistaş. Acesta a chestionat conducerea Primăriei dacă s-a revenit la denumirea iniţială a locului de promenadă, mărturisind că este pus în dificultate atunci când alege să facă o plimbare deoarece la intrarea dinspre bulevardul Nicolae Titulescu scrie „Parcul Piteşti”, iar mai în interior apare un panou cu istoricul Grădinii Publice „Regina Elisabeta”.

Solicitarea consilierului local a stârnit rumoare în sală şi chiar râsete. Cu toate acestea, Popistaş a ţinut să marcheze momentul de „opoziţie maximă” şi a scris ulterior şi pe contul său de Facebook.

„Astăzi în cadrul ședinței Consiliului Local am încercat sa obțin o lămurire asupra denumirii parcului delimitat de Biserica „Sfinții Împărați”, Spitalul Județean de Urgență și Hotelul Parc. Cunoscut ca Parcul Pitești, am crezut că așa cum afișează chiar Primăria Slatina s-a revenit la denumirea inițială de Grădina Publică Regina Elisabeta. Răspunsul unuia dintre viceprimari a fost  fabulos…”dacă intrați pe partea de sus este Parcul Pitești…pe jos este Grădina Publică Regina Elisabeta”…oricum, nesemnificativ pentru ei….”, a notat liberalul.

Reamintim că panoul cu pricina a fost montat încă din anul 2017, la ultima reabilitare a Parcului Piteşti. Reprezentanţii firmei primăriei, Dezvoltare Urbană Slatina, au ales să monteze şi un panou care să amintească de vechea denumire a parcului – Grădina Publică „Regina Elisabeta”. Parcul se numeşte în continuare „Piteşti”.

Ieşirea liberalului face parte dintr-un lung şir de bâlbe făcute de aleşii locali ai PNL Slatina, în încercarea să pozeze în opozanţi ai actualei conduceri a municipalităţii. Spre exemplu, la o şedinţă anterioară, consilierul local Ştefan Văduva solicita insigne pentru consilieri, astfel încât să se poată face cunoscuţi în anumite instituţii sau situaţii.

De asemenea, în urmă cu doi ani, consilierul local Ionuţ Comănescu a postat pe contul său de Facebook imagini cu mai multe străzi din municipiu scufundate în beznă, acuzând primăria de nefuncţionarea sistemului de iluminat public. Ceea ce uitase liberalul este că municipalitatea marca iniţiativa mondială de mediu „Ora Pământului” prins stingerea luminii în instituţiile din subordine şi pe principalele artere.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 178. Ciolacu a uitat când băga râma în cârlig, la Belina
Articolul următorAmenzi, după protestele anti-mască din Slatina