După ce a anunţat că nu participă la lucrările şedinţei consiliului local de luni după-amiază, în care s-a aprobat bugetul municipiului, consilierul liberal Ionuţ Comănescu a anunţat că se abţine, deşi votase pentru unul dintre proiectele de pe ordinea de zi. Gestul alesului PNL a confuzat pe toată lumea, inclusiv pe colegii săi de grup, care au votat hotărârile de interes pentru slătineni.

Acţiunile cel puţin confuze ale lui Comănescu au început după votul primului proiect. Atunci liberalul a anunţat că nu va participa la restul lucrărilor pentru că nu a primit proiectele, cu trei zile înainte de data desfăşurării întâlnirii consilierilor locali.

Cu toate acestea, ulterior, Comănescu a cerut să fie trecut la „abţineri”, solicitarea sa generând zâmbete dar şi contre din partea celorlalţi aleşi. Consilierul ALDE, Cristian Bircea, a ţinut să explice că ceea ce doreşte liberalul nu este statutar, adică nu poţi să nu participi la şedinţă şi să te şi abţii în acelaşi timp.

Administratorul public al Slatinei, Cristian Cismaru, a ţinut să explice, la rândul său, că primul proiect, la care Comănescu a votat, vizează aprobarea bugetului local, iar celelalte, la care liberalul a ales să nu participe, derivă din primul.

Comănescu n-a avut o replică pe măsură, roşindu-se ca racul, conştient probabil de gafa pe care a făcut-o. Liberalul i-a pus într-o postură dificilă şi pe colegii săi de grup, care au votat hotărârile propuse, cea mai importantă fiind cea pentru aprobarea bugetului local.

Articolul precedentConducerea ALRO, prezentă la negocieri cu sindicaliștii, pentru salarii mai mari
Articolul următorBătaie între clanuri, în Balş. Au fost folosite lopeţi şi săbii – VIDEO