Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a anunțat ieri că, în perioada următoare, se va analiza activitatea Bursei de Cereale din Corabia. Societatea, care funcționează ca ring  de tranzacționare pentru Bursa Română de Mărfuri, a fost înființată în cadrul unui proiect cu fonduri europene.

Bursa de Cereale Corabia SRL, un terminal al Bursei Române de Mărfuri, care deține jumătate dintre acțiunile societății oltene, tranzacționează mărfuri de tot felul, spun reprezentanții Consiliului Județean. Instituțiile publice pot apela, de asemenea, la serviciile bursei, legislația dându-le posibilitatea sa se aprovizioneze în acest fel. „Acel SRL funcționează și tranzacționează, când are ce. Depinde ce se cere, inclusiv motorina se poate tranzacționa prin Brusa Română de Mărfuri. Totodată, se pot tranzacționa o serie de produse care sunt necesare unităților de stat. Au o procedură, dacă vor să meargă pe bursă sau pe SEAP”, a explicat președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Consilierii județeni au aprobat un proiect care prevede că o parte din sediul bursei, de la Corabia, va fi preluată de Consiliul Județean. „Acest proiect a însemnat reducerea suprafeței care era dată în comodat către SRL-ul Bursa de Cereale Corabia, înființată împreună cu Primăria Corabia și Bursa Română de Mărfuri. O parte din suprafață a rămas în administrarea directă a Consiliului Județean. În incinta clădirii își are sediul acest SRL, care reprezintă un ring de tranzacționare al Bursei Române de Mărfuri, nu neapărat pentru cereale, și, de asemenea, un GAL, «Prietenii pescarilor», dar și un al GAL din zona de sud a județului își au sediul acolo”, a precizat președintele CJ Olt.

Șefii județului vor face o analiză a activității bursei de la Corabia, să vadă cât de profitabilă este societatea la care Consiliul Județean deține un sfert dintre acțiuni.

Articolul precedentPungi cu carne, dinţi şi un cercel, găsite de anchetori la locuinţa taximetristului din Caracal, în cazul fetei dispărute
Articolul următorOltenii sâcâiţi de mesajele RO-Alert, care i-au împiedicat să-şi folosească telefoanele