Primăria Slatina a trimis mai multe adrese și notificări la Compania Națională de Investiții, prin care solicită continuarea lucrărilor la sala polivalentă sau rezilierea contractului. Situația pare însă una fără ieșire, pentru că o reziliere de contract și refacerea documentației ar însemna o perioadă lungă de așteptare.

Construcția sălii polivalente este o investiție derulată de Compania Națională de Investiții (CNI), din subordinea Ministerului Dezvoltării. Lucrarea, începută în 2009 de Guvern a avut mai multe perioade în care lucrările au fost suspendate din lipsă de fonduri. În 2014, construcția a fost reluată de firma Vega ’93 Galaţi, care promitea să finalizeze totul în câțiva ani. La scurt timp, societatea a intrat în insolvență, iar șantierul a fost din nou închis. S-a mai lucrat, pentru o perioadă, în anul 2018, când reprezentanții companiei constructoare spuneau că lucrarea e gata în proporție de 70%, însă apoi s-a blocat iarăși totul. Acum, Primăria Slatina cere rezilierea contractului, în condițiile în care lucrările neterminate au început să se degradeze, iar constructorul nu pare să le mai reia vreodată.

„Sala polivalentă este la Compania Națională de Investiții (CNI). Din păcate, nu am absolut nici un răspuns. Am făcut adrese, am somat să se rezilieze contractul, nu mi-au răspuns. Noi la Primăria Slatina suntem legați de mâini și de picioare. Amplasamentul este predat la CNI, care are contract cu firma din Galați. Cei din Galați sunt în insolvență, legea de partea lor și așa noi nu am terminat până acum sala polivalentă. Ba mai mult decât atât s-a și degradat într-un mod groaznic. Ca să rezilieze, trebuie să organizeze o nouă licitație. Iar ani de zile, iar studiu de fezabilitate nou. Iar noi avem 160 de miliarde (lei vechi n.r.) blocați la CNI, partea noastră de cofinanțare”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moț.

Construirea Sălii Polivalente este o investiție în valoare de 53 de milioane de lei, derulată de Compania Națională de Investiții. Primăria Slatina va asigura 30% din costul lucrărilor și va realiza racordarea imobilului la rețelele de utilități.

Dacă va mai fi vreodată finalizată, sala va avea o capacitate de 3.000 de locuri, va dispune de săli de conferințe, spații comerciale și birouri administrative. În fața construcție este amenajată o platformă betonată, care va putea fi folosită pentru concerte în aer liber.

Articolul precedentTehnica de intervenţie a ISU Olt, prezentată pompierilor bulgari din Dolna Mitropolia, în cadrul unui exerciţiu la un depozit GPL, din Caracal
Articolul următorŢigări de contrabandă la Iancu Jianu. Sute de ţigări găsite în locuinţa unui bărbat