70 de legumicultori olteni din comunele Strejești și Grădinari sunt parteneri într-un proiect ambițios, realizat de Ministerul Agriculturii în parteneriat cu lanțurile de magazine Kaufland și Cooperativa Țara mea. Ei vor primi semințe, răsaduri în îngrășăminte de calitate la prețuri foarte mici și vor fi ajutați cu sortarea, ambalarea și transportul legumelor către supermarketuri.

Proiectul mai presupune, pe lângă achiziționarea de inputuri, și realizarea unui depozit central de legume, dar și a unor depozite mai mici, în corturi cu temperatură controlată, în marile bazine legumicole din țară. „ Este un proiect pilot, în care sunt incluse cooperative din județele Olt, Dâmbovița și Giurgiu. E un proiect foarte ambițios, în care Kaufland și Țara Mea pun la dispoziție 5 milioane de euro pentru a achiziționa tot ce este necesar pentru a putea livra tomate, gogoșari, kapia, ardei gras și încercăm și usturoi românesc. Inputurile vor fi livrate producătorilor prin cooperativele mici pentru a produce calitate. Ne propunem cel puțin 12 tone de tomate, calitatea I pe fiecare 1.000 de metri patrati,  pentru că avem un hibrid puternic, care produce minimum 4 kilograme pe fir”, a explicat Florin Ciobanu, consilierul ministrului Agriculturii.

Semințele sunt achiziționate de un producător român de la Câmpia Turzii, iar răsadurile vor fi crescute, pentru început, în sere din Grecia.

Articolul precedentVremea rea alungă Festivalul de Fructe de Mare din Slatina
Articolul următorAtenţie şoferi! Cod galben de polei