Marele câştigător al Concursului Naţional al Copiilor „Căluşul Românesc” a fost desemnat Ansamblul de căluşari „Plaiurile Olteţului” din comuna Osica de Sus.

Peste 2.500 de copii dansatori din toată ţara, dar şi din Polonia şi Republica Moldova, au fost prezenţi săpătrămâna trecută, la Slatina, unde s-a desfăşurat ediţia cu numărul 21 a Concursului Naţional al Copiilor „Căluşul Românesc”.

Trofeul festivalului a fost câştigat de copiii din Osica de Sus.

„Toate formaţiile de căluşari au crescut fantastic în ultimii ani, însă formaţia de la Osica de Sus a reprodus foarte bine vatra căluşărească din care provine, sunt nişte copii de excepţie, căliţi de George Ghiţă, şi cu siguranţă, câţiva ani, vor menţine ştacheta la vârf a căluşarilor din judeţul Olt”, a spus directorul Palatului Copiilor Slatina, Iliuţă Brăileanu.

Evenimentul a fost marcat de festivitatea de deschidere, când aproape o mie de copii şi tineri din judeţul Olt şi toată ţara au oferit un moment unic de virtuozitate în dansul căluşului, Esplanada din centrul Slatinei.

Flancaţi de sute de copii care ţineau în mâini tricolorul românesc şi de alţi copii în straie populare care formau conturul hărţii României, dansatori din judeţul Olt şi toată ţara au jucat căluşului. Au deschis căiuţii din Moldova, urmaţi de căluşerii din Transilvania şi de căluşarii din Oltenia şi Ţara Românească. Totul s-a petrecut în cadrul unui tablou coregrafic orchestrat de directorul Palatului Copiilor Slatina, Iliuţă Brăileanu, sub denumirea „Căluşul uneşte România”.

Articolul precedentVreme severă în judeţul Olt. Meteorologii au emis cod portocaliu
Articolul următor„Dumnezeul Achiziţiilor”. Paul Stănescu: „În legătură cu preotul, n-am avut niciodată niciun amestec. El a fost consiler la Gâdea“