Creşa pe care Guvernul SUA a construit-o la Caracal va fi inaugurată oficial în jurul datei de 20 noiembrie.

Prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, a declarat că, miercuri, a inspectat investiţia împreună cu primarul Liviu Radu şi cu comandatul NSF Deveselu, Charlos Washington. El a adăugat că la inaugurarea creşei vor fi invitaţi, printre alţii, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, şi ministru Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

„Am fost la Caracal, la creşa construită de Guvernul american, unde ne-am întâlnit cu domnul primar, cu comandantul Bazei de la Deveselu, cu partea americană, şi am stabilit că în jurul datei de 20 noiembrie, va fi inaugurarea investiţiei, când vor fi prezenţi ambasadorul, ministrul Apărării şi alţi oficiali.  Astăzi se finalizează procedura de angajare a personalului, s-a achiziţionat mobilierul, mai sunt alte mici detalii de pus la punct şi obţinerea autorizaţiilor necesare de la ISU”, a declarat Neacşu.

Investiţia este finanţată de Ambasada Statelor Unite şi Biroul de Cooperare Militară pe un teren de 2.000 de metri pătraţi. Valoarea investiţiei fără TVA, potrivit autorizaţiei de construire, este de 310.000 lei.

Noua creşă este situată undeva spre marginea oraşului, reprezentanţii primăriei motivând că aici terenul era intabulat, deşi şi-ar fi dorit să fie undeva mai în centru.

Ulterior, pe lângă construcţia propriu-zisă, vor fi amenajate şi un loc de joacă pentru copii, dar şi o parcare.

La noua creşă vor lucra un asistent medical, un asistent medical cu jumătate de normă, cinci educatori puericultori şi cinci îngrijitori, la care se vor adăuga cu jumătate de normă un post de medic şi unul de administrator. Dată fiind lipsa unui bloc alimentar, hrana micuţilor va fi contractată prin catering.

Prin aceeaşi schemă de finanţare, Ambasada SUA a reabilitat, în 2015, Şcoala Gimnazială din comuna Deveselu, tot aici construind şi o grădiniţă nouă. Cele două unităţi de învăţământ au primit de la americani şi mobilier, dar şi materiale didactice, tablele vechi din şcoală fiind înlocuite cu unele magnetice moderne.

Articolul precedentSute de ferme mici din Olt, în competiție pentru fonduri europene
Articolul următorPodul Olt nu se închide, în acest an, „în niciun caz”