„Plimbatu”, poliţistul indicat în biletul de adio de infirmierul Gheorghe Ghenea, care în urmă cu un an, a ucis-o cu sânge rece pe asistenta Ramona Cosmescu şi apoi s-a sinucis, nu a fost cercetat în dosar, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din cadrul MAI.

Purtătorul de cuvânt al DGA, Sarmizia Fetcu, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe desfăşurate la Slatina, că respectivul poliţist nu a fost anchetat de procurori.

„Este vorba despre un dosar penal, fiind de competenţa procurorului. Niciun coleg de al nostru nu este cercetat în niciun caz, asta vă pot spune cu certitudine. Detalii despre situaţia respectivă nu suntem în măsură să vă oferim. A fost o situaţie ciudată pentru că noi, de la Bucureşti, ne uitam la TV şi ne gândeam ce se întâmplă acolo pentru că ştiam că nu există o legătură directă”, a declarat ea.

Un bilet de adio a fost găsit în locuinţa din Slatina a lui Gheorghe Ghenea, infirmierul de la Spitalul Slatina care a ucis o asistentă, în urmă cu un an. Ghenea susţinea în bilet că victima, Ramona Cosmescu, avea o relaţie cu un poliţist, căruia îi spune „Plimbatu”, şi că cei doi puneau presiune pe el pentru a ucide un medic şi o asistentă. Bărbatul scria că ar fi trebuit să-l omoare şi pe poliţist, adăugând că simte că se sufocă şi nu poate să-şi ducă planul la îndeplinire.

„Această jigodie nenorocită mi-a distrus viaţa. Ea, în cârdăşie cu omul în care am avut cea mai mare încredere, ofiţer sub acoperire la DNA. M-au umilit în cel mai cumplit mod. Din această cauză am trecut la acest gest. Pentru mine era un calvar să mai trăiesc în halul ăsta. (…) Numărul de telefon al acestui animal. Vreau să afle toată lumea de ce am recurs la acest gest să spuneţi la presă tot. (…) Ajunsesem să fiu urât de toată lumea din cauza lor. Îmi pare tare rău că nu pot să-l omor şi pe el. Din mormânt, din Iad de unde dracu oi fi, nu am să-i dau pace. Ar fi multe de spus dar simt că mă sufoc şi nu pot să-mi duc planul la îndeplinire. Am tot amânat din cauza la mama mea care o să sufere, dar nu mai puteam trăi”, scria Ghenea în bilet.

Bărbatul a lăsat şi un număr de telefon al presupusului amant al Ramonei Cosmescu, dar şi detalii despre cum poate fi găsit. Deşi infirmierul susţinea că este vorba despre un ofiţer detaşat la Direcţia Naţională Anticorupţie, din descrierea locaţiei biroului său rezultă că este vorba despre Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Şefa Secţiei de Psihiatrie, medicul Cristina Mischie, şi asistenta şefă Alice Popescu ar fi trebuit să fie victimele lui Ghenea, potrivit biletului acestuia.

Un bilet similar a fost găsit şi în vestiarul lui Gheorghe Ghenea.

Infirmierul Gheorghe Ghenea, în vârstă de 56 de ani, a ucis-o, în martie 2018, pe Ramona Cosmescu, de 46 de ani, asistentă la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, cu care avea o relaţie de natură sentimentală, după care s-a sinucis. Cei doi erau baricadaţi în sala de tratament a spitalului, iar în jurul orei 1.30 colegii lor au auzit ţipete din camera respectivă. Femeia a fost găsită cu şapte lovituri de cuţit în spate şi trei în gât, iar bărbatul cu venele tăiate, dar şi cu o plagă în zona gâtului.

Articolul precedentSterilizare gratuită pentru câinii și pisicile slătinenilor. Unde se află cabinetul
Articolul următorProiectul tehnic al Drumului Expres Craiova-Slatina- Pitești, finalizat. Când se deschid șantierele