Municipalitatea caracaleană are în diverse stadii de implementare mai multe proiecte care vizează dezvoltarea și modernizarea fondului locativ precum și confortul cetățeanului. Printre acestea se numără înlocuirea rampelor de gunoi existente între blocuri, o investiţie în valoare de aproximativ trei milioane euro.

Potrivit primarului Ion Doldurea, este vorba despre următoarele proiecte:  bloc nou de locuințe sociale – 3,2 milioane de euro, reabilitarea termică a 44 de blocuri – 9,7 milioane de euro, reparații la clădiri publice – 3,4 milioane de euro, „insule ecologice” care vor înlocui rampele de gunoi existente între blocuri – aproximativ 3 milioane de euro.

„Am semnat un contract cu Ministerul Dezvoltării pentru un bloc de locuinţe sociale, care va fi construit tot pe strada Dragoş Vodă. Este vorba de o valoare de aproximativ 3,2 milioane de euro.

După aceea, am depus documentaţia pentru reparaţii moderate, la blocurile de locuit din cartierele HCC şi Centru. Este vorba despre 44 de blocuri, care vor fi reabilitate din punct de vedere termic, dar şi estetic, cu schimbare acoperiş, cu tocării, cu izolaţii şi tot ce ţine de eficienţă energetică. Am depus proiectul, suntem în grafic, avem un proiect care înseamnă 9,7 milioane de euro.

De asemenea, am mai depus un proiect ce vizează reparaţii moderate la clădiri publice. este un proiect de 3,4 milioane de euro. şi avem un proiect pentru aport voluntar şi pentru insule ecologice, lucru pe care nu trebuie să-l ratăm. acest proiect va fi şi el depus, probabil că va fi un proiect undeva la 3-4 milioane de euro.

Insulele ecologice sunt acele rampe de gunoi pe care le avem între blocuri, care vor fi total transformate: omul va veni cu gunoiul şi, cu cartelă personalizată, i se va cântări, totul va fi filmat. nu poate să vină gunoiul neselectat şi să-l arunce”, a declarat primarul Ion Doldurea.

Sursa: Realitatea de Olt