Omul de afaceri Piero Del Carlo din Caracal a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru delapidarea a peste două milioane de euro, fonduri europene, inculpatul încheind un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu anchetatorii.

Potrivit unui comunicat remis de Direcţia Naţională Anticorupţie, în perioada 2012 – 2017, în calitate de asociat unic și administrator la SC ITR SRL, societate care a beneficiat de fonduri europene în sumă de 2.429.699 lei în cadrul programului „ITR 2011 – Sistem de productie competitiv”, Piero Del Caro a înlocuit fraudulos, în anul 2016, un număr de 20 de mașini de tricotat achiziționate prin fonduri europene.

Mai exact, omul de afaceri le-a vândut și a păstrat plăcuțele de identificare pe care le-a montat pe mașinile nou achiziționate, cauzând un prejudiciu de 2.429.699,97 lei.

Italianul Del Carlo a recunoscut faptele de care a fost acuzat de prcurori, încheind un acord cu procurorii anticorupţie. Astfel, anchetatorii au înaintat dosarul Tribunalului Olt arătând că acesta este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv un an și şase luni închisoare cu suspendare şi un termen de supraveghere de doi ani.

„Pe parcursul termenului de supraveghere, inc. Del Carlo Piero va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Municipiului Caracal sau a Liceului Teoretic Mihai Viteazu Caracal”, mai transmit procurorii.

Articolul precedentSistemul cu brățări electronice pentru pacienții Spitalului Județean Slatina, implementat de astăzi
Articolul următorCele mai multe îmbolnăviri profesionale, înregistrate la Electrocarbon Slatina