Un tânăr din Obârșia a câștigat încrederea unui mare lanț de supermarketuri, iar de astăzi și până la toamnă livrează roșii oltenești către Mega Image.

După mai mulți ani în care a lucrat în străinătate, tânărul Ionuț Radu a hotărât să se întoarcă acasă și să investească în agricultură. Cu o strategie bine gândită, cu multă muncă, dar și cu un mare ajutor din partea reprezentanților Ministerului Agriculturii în teritoriu, fermierul livrează astăzi cantități importante de tomate către supermarketuri.

A cultivat un hibrid agreat de client, iar până în toamnă, producția sa de roșii va fi ambalată și livrată conform înțelegerii. „Prețul oferit la începutul săptămânii de lanțul de magazine a fost de trei ori mai mare decât cel de pe piața neagră. Mai sunt multe de făcut, lipsește logistica necesară sortarii și ambalării mecanizată, mașini de transport de o capacitate mai mare și focul cel mare al legumicultorilor – depozitul cu temperatura controlată. Cu ambiție, seriozitate și atitudine pozitivă toate se pot rezolva într-un viitor apropiat”, a spus Florin Ciobanu, consilierul ministrului Agriculturii.

Si cooperativele din Vădăstrița și Urzica livrează, de 2 săptămâni, roșii către același lanț de magazine, iar legumicultorii spun că sunt foarte mulțumiți de prețul pe care îl primesc. În plus, îi asigură pe consumatori că roșiile lor sunt gustoase și sănătoase.

Articolul precedentPompierii voluntari, în concurs la Slatina. Cine sunt câștigătorii
Articolul următorS-a dat startul tratamentelor fitosanitare în Slatina. Săptămâna viitoare începe dezinsecția- FOTO