După instituirea carantinei zonale în comuna Vişina Nouă, jandarmii şi poliţiştii au instituit filtre în zonele de intrare şi ieşire şi fac patrule auto şi pedestre pentru a se asigura că oamenii nu ies din case decât pentru motive bine întemeiate.

Măsura de carantinare este valabilă pentru o perioadă de 14 zile.

„Dată fiind adoptarea prezentei măsuri, Jandarmeriei Olt îi revine misiunea de asigurare a ordinii publice și verificarea respectării măsurilor obligatorii instituite de autorități în vederea prevenirii și limitării răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2. Pentru aceasta, au fost mobilizate efective de jandarmi, care, alături de polițiști, au misiunea de a realiza filtre la intrarea și ieșirea din zona carantinată, de a constitui patrule auto și pedestre în vederea menținerii unui climat de ordine publică și de a preveni orice incident.

Este strict interzisă intrarea/ieșirea în/din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile județene, comunale și forestiere.

De asemenea, circulația și staționarea în spații publice a persoanelor sunt interzise, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator”, se arată într-un comunicat remis de Jandarmeria Olt.

Imagine

Purtarea măștii este obligatorie, atât în spațiile deschise cât și în cele închise, iar deplasarea persoanelor aflate în izolare/carantină, în afara domiciliului/reședinței este interzisă.

Intrarea și ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitate se face numai prin filtrele instituite de către forțele de ordine.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentCulisele statului paralel, joi – ora 18:00 – IMGB, una dintre mândriile comunismului
Articolul următorUn drum naţional care tranzitează judeţele Gorj, Vâlcea, Olt şi Argeş, în stare deplorabilă