După ce Curtea de Apel Craiova a respins cerea de strămutare formulată de Gheorghe Dincă, magistraţii Tribunalului Olt au reluat, miercuri, audierea martorilor în Dosarul „Caracal”.

Printre martorii audiaţi s-a numărat fostul candidat la preşedinţie, Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu.

Acesta a făcut declaraţii, la intrarea în tribunal.

„Este pentru prima când sunt cu acest nenorocit.  Nu sunt pregătit, vă spun sincer. Dar sunt pregătit să spun adevărul şi să ajut. Nu poţi să fii pregătit să dai ochii cu un asemenea individ. Aş avea multe să-i adresez dar din păcate nu cred că mi se va permite, având doar statutul de martor. Sper să nu scape nepedepsit pentru toate faptele pe care le-a făcut. Eu voi spune tot ce ştiu, aşa cum a făcut şi la parchet. Mai departe, ţine de instanţă. Vin, totuşi, cu speranţă”, a afirmat Alexandru Cumpănaşu.

Bunicul Luizei Melencu a urlat către Cumpănaşu şi i-a cerut să meargă „la televizor”.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din „cazul Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete – Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu – în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.

 

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentNoul subprefect de Olt, numit în mod oficial de Guvern
Articolul următorOlt: Aproape un sfert dintre maşinile verificate de RAR, cu probleme tehnice