Corpul Național al Polițiștilor, Poliția Slatina și Crucea Roșie au lansat astăzi un proiect în cadrul căruia vor fi oferite cursuri gratuite de prim ajutor în special elevilor de liceu. Polițistul oltean Viorel Teacă, deja celebru pentru acțiunile sale sociale este inițiatorul acestei campanii.

Evenimentul de lansare a proiectului a fost organizat ieri după-amiază, la Biblioteca Județeană Ion Minulescu și s-a bucurat de o participare numeroasă din partea polițiștilor, dar și a multor șefi de instituții, dar și a multor elevi. Aceștia din urmă sunt principalul grup țintă către care se îndreaptă inițiatorii campaniei. La cururile de prim ajutor pot participa însă și șomerii, dar și anumite categorii de angajați. Cursurile vor fi organizate în fiecare zi de miercuri, de reprezentanții Crucii Roșii, filiala Olt.

Polițistul oltean Viorel Teaca a spus că a luat inițiativa organizării acestor cursuri după ce el a reușit să salveze persoane implicate în anumite incidente, datorită cunoștințelor de bază pe care le avea în acest domeniu.

Articolul precedentUSR dă startul acțiunilor de promovare electorală. Vrea să intre în dialog cu cetățenii
Articolul următorCazul primului medic din România, condamnat la închisoare pentru malpraxis. Cere eliberarea condiţionată