Un profesor de la școala din Poboru protestează în fața Ministerului Educației, nemulțumit că de anul acesta ar urma să predea la o clasă cu elevi de a V-a și a VI-a, dintre care unul cu cerințe speciale de educație. El cere o derogare, astfel încât clasele să funcționeze separat, chiar dacă sunt puțini elevi.

Elevii din mediul rural au dreptul la educație de calitate, iar învățământul în case simultane reprezintă o discriminare, spune Aurel Dascălu, profesor de matematică la Școala Gimnazială din Poboru. La început de an școlar, a primit vestea că trebuie să predea această materie în același timp pentru cei șase elevi de clasa a VI-a, dintre care unul cu cerințe speciale de educație, dar și pentru cei 16 copii de clasa a VII-a. „Nu este corect și normal în primul rând pentru copii. Cel puțin la materii precum matematica sau limba română ar trebui să se lucreze separat, chiar dacă într-o clasă sunt doar patru sau cinci copii. Și ei trebuie să beneficieze de educație. Propunerea mea pentru cei de la Ministerul Educației este să aprobe o derogare, cel puțin în această situație”, a  spus Aurel Dascălu.

La ora 12.30, dascălul din Poboru a fost invitat de oficiali din Ministerul Educației, să dezbată aceste revendicări.

Articolul precedentDouă referendumuri, în judeţul Olt, pe 7 octombrie
Articolul următor24 de localităţi din Olt, beneficiare ale unui proiect de 150 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată