Municipalitatea va reparcela terenul rămas disponibil în Parcul Industrial Slatina pentru a vinde către investitori surpafeţe mai mari, existând interes din partea un firme în acest sens.

Un prim pas va fi făcut în următoarea şedinţă a consiliului local, care urmează să aprobe ca municipalitatea să ia înapoi un teren în suprafaţă de 2.918 metri pătraţi, la care a renunţa o firmă care voia să construiască în parcul industrial un depozit de carburanţi.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat că, utlerior, vor fi unite toate cărţile funciare.

„Luăm înapoi un teren vândut chiar în mijlocul parcului industrial, apoi vom reparcela tot parcul pentru a vinde bucăţi mai mari de teren. Unim toate cărţile funciare. Terenul pe care îl luăm înapoi este al unui antreprenor care şi-a exprimat intenţia de a rezilia contractul. Vom repoziţiona şi drumul de acces”, a declarat Moţ.

Edilul-şef a dezvăluit că există mai mulţi investitori care vor să cumpere teren în parcul industria al Slatinei.

„Facem această procedură de reparcelare a parcului pentru că sunt mai mulţi investitori interesaţi de parcul industrial din Slatina. Sperăm ca în decursul acestui să încheiem şi unul sau mai multe contracte cu aceşti investitori”, a mai spus Emil Moţ.

În prezent, în parcul industrial din Slatina este un singur locatar, Prysmian Group, care a achiziţionat, printr-un contract de vânzare-cumpărare, nu mai puţin de 17 hectare. Tranzacţia a adus în conturile municipalităţii aproximativ 3,4 milioane de lei. Firma italiană este primul locatar al Slatina Industrial Parc şi a început construcţia unei fabrici, în anul 2015, finalizând-o în decembrie 2016.

Articolul precedentTraficanţii de ţigări din Olt scapă doar cu control judiciar. Poliţiştii au găsit la locuinţele lor zeci de mii de ţigarete şi tutun mărunţit
Articolul următorO secție a Spitalului Slatina, cu activitatea suspendată din cauza gripei