Magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis, luni după-amiază, definitiv, plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a lui Mihai Neagoe, în vârstă de 34 de ani, din Caracal, care a fost prins în flagrant primind mită de la un alt bărbat, din Fărcaşele, pentru angajarea fiicei celui din urmă pe un post de asistent la Spitalul Slatina.

Iniţial, Neagoe a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, însă a contestat decizia Tribunalului Olt. Magistraţii Curţii de Apel Craiova i-au admis contestaţia, înlocuind arestul preventiv cu măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii aprilie 2019, bărbatul din Fărcaşele i-a dat lui Mihai Neagoe sumele de 500 euro şi 1.000 lei, în vederea faciltiării angajării fiicei sale, pe un post de asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

În schimbul sumelor de bani, Neagoe i-a predat denunţătorului două seturi de subiecte ce urmau a fi extrase la proba scrisă, respectiv proba orală, a concursului pentru ocuparea unui post vacant de asistent medical.

În seara zilei de 2 iunie,  bărbatul din Fărcaşele a fost contactat de către Mihai Neagoe, cerându-i să se întâlnească a doua zi, pentru a-i da o altă suma de bani, respectiv 1.000 lei, inculpatul fiind surprins în flagrant la data de 3 iunie, în timp ce primea banii de la martorul denunţător. La acţiune au participat procurori ai Parchetului Olt, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului Criminalistic, dar şi de la Brigada de Operaţiuni Speciale Craiova.

Prim-procurorul Parchetului Slatina, Anca Anuţa, a declarat că bărbatul nu era angajat al Spitalului Slatina.

Articolul precedent36 de copii din Slatina, excursie la Disney Land Paris, după ce au câştigat un concurs organizat de primărie
Articolul următorCeramică și cărămizi vechi de peste 7.000 de ani, descoperite zilele acestea pe un șantier din Slatina