Locotenent colonelul Cristian Filip şi plutonierul major Liviu Boroi, din cadrul Jandarmeriei Olt, au fost decoraţi de conducerea Jandarmeriei Române, pentru misiunile la care au fost parte, în afara ţării.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Olt, lui Cristian Filip i s-a acordat Emblema de merit ,,În slujba păcii” – clasa a II-a, pentru modul deosebit în îndeplinirea atribuţiilor funcţionale cu ocazia misiunii sub egida ONU, iar lui Liviu Boroi Distincţia de serviciu ,,participarea la misiuni în afara teritoriului statului român” , pentru reprezentarea Jandarmeriei Române în cadrul misiunilor internaţionale.

Locotenent colonelul Cristian Filip a participat, în 2018, la o misiune internațională sub egida ONU. Este vorba despre Misiunea Multidimensiunală Integrată pentru Stabilizare din Republica Centrafricană (MINUSCA), cu o durată iniţială de 12 luni. Alături de locotenent colonel Cristian Filip, au mai participat doi ofițeri, locotenent-colonel Claudia Popescu și maior Virgiliu Beșca din cadrul Inspectoratului General. Cei trei ofițeri au fost selecționați de către o comisie de evaluare ONU (UN-SAAT), în urma susținerii testărilor din luna iunie 2016. Pentru această misiune încredințată de ONU Jandarmeriei Române, cei trei ofițeri au parcurs mai multe probe de concurs, de la testarea cunoștințelor de limba străină, testare auto în condiții speciale până la tragerea cu armamentul.

De cealaltă parte, plutonierul major Boroi Liviu a făcut parte dintr-un contingent compus din 23 de jandarmi români, sub denumirea onorifică „Contingentul 10 Aurelia Dacorum”, care au desfășurat activități de pregătire a forțelor de ordine afgane, timp de șase luni, în cursul anului 2018. Militarii contngentului au fost decoraţi cu medalia Non-Article 5, pentru serviciul în slujba NATO.

Pentru participarea la misiunea din Afganistan, subofiţerul Liviu Boroi a primit la începutul acestui an şi o diplomă specială şi din partea autorităţilor din Slatina.

 

 

Articolul precedentPoliţiştii din Olt, acţiune pe 24 de ore cu radarele. Zeci de şoferi au rămas fără permis – VIDEO
Articolul următorCe au găsit poliţiştii la PERCHEZIŢII. Zeci de mii de pachete de ţigări şi patru autoturisme, ridicate de la contrabandiştii din Olt şi Argeş