Deputatul PSD Marius Iancu spune că Legea privind dublarea alocaţiilor copiilor trebuie pusă în aplicare imediat şi critică Guvernul PNL care se află într-o „nesfârşită campanie electorală”.

Iancu a explicat că prorogarea aplicării acestei legi arată dezinteresul PNL pentru copii.

„300 lei, respectiv 600 de lei pentru copiii de până la doi ani sau pentru cei cu handicap, nu acoperă cheltuielile lunare ale unui copil, dar este de trei ori mai mult decât primeau copiii din România, acum doi ani. PSD a găsit soluții și a reușit să dubleze, anual, alocațiile pentru copii pentru ca acestea să ajungă de la 84 lei la 300 de lei. De aceea, Legea privind dublarea alocațiilor pentru copii, inițiată și votată de PSD, promulgată de președintele Iohannis, trebuie pusă în aplicare imediat chiar dacă liberalii nu au prevăzut în buget fonduri pentru tot anul. Le plătesc copiiilor alocațiile dublate, în primele șase luni, iar, în vară, la rectificarea bugetară aloca fonduri și pentru următoarele șase luni. Prorogarea termenului de aplicare în a doua jumatate a anului este doar o promisiune electorala pentru eventualele alegeri anticipate”, a spus Marius Iancu.

El a adăugat că PNL, chiar dacă se află la guvernare, continuă campania electorală.

„Liberalii nu guvernează pentru români și pentru România, ci sunt într-o nesfârșită campanie electorală, iar copiii nu sunt o prioritate pentru ei!”, a conchis deputatul PSD.