Liderul USR Olt, Silviu Anton, a declarat, duminică seara, că nu se aştepta ca Dan Barna să obţină un scor sub 20 de procente, dar că speră să se repete istoria din 2008, când dimineaţa au fost alte rezultate decât cele din exit-poll-uri.

Useriştii îşi pun speranţa şi în voturile care vor veni din Diaspora.

„Mă aşteptam la un scor mai apropiat de 20%, dar să nu uităm că este un rezultat parţial şi o să vină şi voturile din Diaspora. Eu cred că încă sunt şanse ca Dan Barna să mai intre în turul doi. Am speranţe în acest sens”, a afirmat Anton.

Preşedintele USR Olt speră ca Dan Barna să se regăsească în situaţia lui Traian Băsescu, din 2008, când a ieşit învingător în ciuda rezultatelor din sondaje.

„Să sperăm că este aceeaşi situaţie ca în 2008 cu Geoană când seara a fost preşedinte şi apoi n-a mai fost. Când vom afla rezultatele finale să sperăm că Dan Barna va fi în turul 2”, a mai spus Silviu Anton.

Potrivit datelor oficiale furnizate de IRES, Klaus Iohannis (PNL) și Viorica Dăncilă (PSD) se vor „duela” în voturi. Pe locul 3 în sondaj s-a clasat Dan Barna (Uniunea Salvaţi România – PLUS).