Deși se vorbește tot mai mult în spațiul public despre necesitatea deschiderii unor centre rezidențiale pentru persoanele vârstnice în județ, specialiștii din domeniu contrazic această ipoteză. În cele două centre destinate vârstnicilor, din Slatina și Fălcoiu, sunt locuri libere, astfel că înființarea unui nou azil de bătrâni este nejustificată.

Bătrânii care se pot îngriji singuri sau cu un mic ajutor din partea familiei sau a cunoștințelor trebuie să rămână acasă, a transmis Sorin Gheorghe, directorul adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt. Acesta a precizat că în județ nu este necesară construirea unui centru rezidențial pentru bătrâni, atâta timp cât cele existente mai au încă locuri libere. „În acest moment, în cele două centre rezidențiale pentru vârstnici din Slatina și Fălcoiu sunt cinci locuri libere. Deci nu este nevoie de cămine de bătrâni la noi în județ, așa cum se discută. Este nevoie mai degrabă de centre de zi, de tipul acelor cluburi ale pensionarilor, în care vârstnicii să își petreacă timpul liber. Atâta timp cât persoanele singure se pot gospodări, cu un ajutor minim din partea familiei sau a vecinilor, a cunoștințelor, nu avem de ce să în ducem într-un centru rezidențial. În plus, nu îi putem lua cu forța de acasă și să îi ducem cu forța într-un centru”, a explicat directorul adjunct al DGASPC.

Primăriile pot depune, în această perioadă, proiecte pe fonduri europene pentru înființarea unor centre de zi pentru vârstnici. Până acum însă, doar Primăria Vitomirești a făcut primele demersuri de întocmire a documentației.

Articolul precedentBăută bine, o tânără a furat maşina tatălui şi a plecat la volan
Articolul următorTestele de depistare a pestei procine africane efectuate în laboratorul din Olt, negative