E mobilizare generală la Vădăstrița și Urzica, acolo unde cooperativele agricole vor să acceseze fonduri europene pentru construirea unor depozite de legume și fructe. O firmă din Craiova și-a sumat proiectarea celor două spații, iar fermierii, ajutați de un reprezentant al Ministerului Agriculturii dar și de edilii din cele două comune adună documentele necesare. Dosarele trebuie depuse până pe 5 octombrie.

Demersurile pentru construirea primelor depozite de legume și fructe pe fonduri europene avansează, în Olt. Reprezentanții cooperativelor agricole din Urzica și Vădăstrița, ajutați de consilierul ministrului Agriculturii, Florin Ciobanu și îndrumați de o firmă de proiectare din Craiova pregătesc documentele care trebuie depuse la Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

„Am pus la aceeași masă toți actorii implicați. Sâmbătă avem o întâlnire cu proiectantul, pentru că trebuie să depunem și proiectul tehnic, o dată cu documentația. Este vorba despre depozite cu o suprafață de aproximativ 600 de metri pătrați fiecare, care vor avea în interior o celulă cu temperatură controlată. Din primele estimări ar rezulta o valoarea a investiției de câte 300.000 euro, cofinanțarea din partea cooperativei fiind de 10%, la care se adaugă valoarea TVA-ului, care va fi recuperată ulterior”, a spus Florin Ciobanu, consilierului ministrului Agriculturii.

 

În acest demers au fost implicați inclusiv edilii celor două localități, care discută cu legumicultorii avantajele intrării în cooperativele agricole și le explică necesitatea înființării depozitelor.

Articolul precedentSlatina, un oraș atractiv pentru dezvoltatorii imobiliari
Articolul următorVIDEO. CSM Slatina produce surpriza în Cupa României și elimină FC Argeș