Lucrările la drumul expres, pe tronsonul din Olt, ar trebui să se încheie în cel mult doi ani, potrivit obligațiilor din contract. Sunt însă două poduri, peste Olt și Olteț, la Slatina și Balș, lucrări „de artă”, așa cum le numesc specialiștii, care ar putea ține în loc acest proiect important de infrastructură.

Se lucrează, în sfârșit, la construcția drumului expres Craiova-Slatina-Pitești, atât în Dolj cât și în Olt. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, au fost sâmbătă pe șantier, să vadă cum se lucrează și să stea de vorbă cu reprezentanții constructorului. Tronsonul 2 este cel care traversează județul Olt, de la granița cu Doljul și până dincolo de Slatina. Constructorul, o asociere de firme având ca lider compania românească UMB Spedition, a început să lucreze în zona orașului Balș. În perioada următoare, ar putea fi deschise și alte șantiere pe traseul șoselei de mare viteză. „Lucrările vor dura aproximativ doi ani. Noi sperăm și constructorul și-a asumat că va termina mai devreme. Sperăm să nu avem probleme deosebite la lucrările de artă: avem un pod peste Olt și un viaduct care are 1,7 kilometri la Slatina și un pod cu viaduct la Balș, de 600 de metri”, a explicat Adrian Motorga, directorul Secției de Drumuri Naționale Slatina.

Potrivit angajamentului asumat inițial de constructor, ar fi trebuit ca până la sfârșitul anului să fie gata șoselele de centură pentru Slatina și Balș. Însă exproprierile au durat mai mult decât se estimase, iar lucrările au început mai târziu.

Ritmul lucrărilor ar trebui să accelereze în perioada următoare. Firma care a câștigat lucrările a promis că va mobiliza pe șantier 300 de utilaje și 700 de muncitori, astfel încât să se lucreze în paralel atât la partea carosabilă, cât și la șanțurile de scurgere, sistemul de siguranță rutieră și la ridicarea pilonilor pentru poduri.

Articolul precedentBCR îşi vinde sediul din centrul Slatinei
Articolul următorUn secol de existență, pentru un cetățean de onoare al Slatinei