Primăria Slatina a semnat ieri contractul de finanțare pe fonduri europene pentru modernizarea a două străzi din oraș, pe care circulă autobuzele. Se vor reface atât carosabilul cât și trotuarele și vor amplasate elemente de siguranță pentru pietoni, dar și piste pentru biciclete, astfel încât tot mai mulți locuitori ai orașului din aceste zone să circule cu autobuzele.

Autobuzele vor ajunge mai repede din cartierul Steaua în partea de jos a orașului, după ce autoritățile locale au decis să modernizeze din fonduri europene două străzi circulate de mijloacele de transport în comun.

„Monitorizarea străzilor pe care circulă transportul public și dezvoltarea infrastructurii pietonale pietonale în Municipiul Slatina” este un proiect în valoare de 8,3 milioane de lei. Investiția realizată prin proiect constă în reabilitarea străzilor Văilor și Vintilă Vodă, care sunt degradate. Se mai poate circula pe ele, însă cu ajutorul acestui proiect salvăm peste 8 milioane de lei din bugetul local”, a explicat primarul.

Pe ambele străzi se vor reface atât trotuarul cât și carosabilul, iar cei care vor să vină cu bicicletele până la stațiile de autobuz vor avea și piste pentru a circula în siguranță. Mai ales că și în mijloacele de transport în comun vor găsi loc pentru depozitarea bicicletelor.