În timp ce o țară întreagă e in stare de șoc după ce două tinere au dispărut fără urmă și se pare că au fost ucise, alte două fete aflate în grija statului au fost aduse aseară cu bine acasă, tot de la Caracal. Directorul Protecției Copilului le-a localizat și le-a determinat să se întoarcă la Slatina.

Într-un oraș terorizat de cele două presupuse crime oribile, două adolescente dintr-o căsuță de tip familial au dispărut fără urmă. Direcția Generală de Asistență Socială a anunțat disparițiile la poliție, dar conducerea instituției nu a  putut să stea cu mâinile în sân, în speranța că oamenii legii le va găsi. Directorul Rădița Piroșca a stat de vorbă cu fetele care locuiesc în aceeași căsuță de tip familial cu tinere dispărute și a reușit să identifice numărul de telefon de pe care sunaseră.

Nu este pentru prima oară când tinere din căsuțele de tip familial pleacă din sistem fără să anunțe unde și în ce scop. Cele mai multe sunt adolescente venite cu puțin timp în urmă în sistem, care nu sunt obișnuite să respecte regulile, pentru că și când erau în familiile lor dispăreau frecvent de acasă. De fiecare dată au fost găsite, printr-o colaborare între mai multe instituții, dar și datorită curajului unor oameni care au acționat fără să stea pe gânduri.

Cele două fete au fost găsite de conducerea Direcției Copilului chiar în Caracal, locul în care au mers, se pare, să participe la mitingul unde tinerii și-au strigat nemulțumirea față de autorități și au ținut un moment de reculegere în memoria Alexandrei Măceșanu.

Articolul precedentNoi focare de pestă porcină în Olt. Se ucid porcii dintr-o localitate din sudul județului
Articolul următorOficial. Oltul are un nou prefect