Fostul Ministru al Dezvoltării, Paul Stănescu, a declarat despre preotul Mădălin Iscru, prezentat în ancheta recorder.ro „Dumnezeul Achiziţiilor” ca primind „cu dedicaţie” mai multe contracte de la diverse primării din ţară pentru o firmă fără angajaţi, că nu l-a cunoscut şi că nu era consilierul său, ci al secretarului de stat Adrian Gâdea, preşedintele PSD Teleorman.

Stănescu a mai spus că nu a intervenit pentru preot nicăieri şi că, cel mai probabil, s-a vorbit în numele său.

„În legătură cu preotul, n-am avut niciodată niciun amestec de nicio culoare. Probabil că s-a vorbit în numele meu. Când eşti într-o anumită funcţie, este posibil ca anumiţi oameni să vorbească în numele tău. Nu cunosc pe nimeni, nu cunosc niciun primar, nu l-am văzut în viaţa mea. N-am pus mâna pe telefon să sun pe cineva, vreun primar sau pe altcineva, să-i spun că vine cineva. Este total fals, probabil că s-au urmărit anumite lucruri. Chiar nu-mi dau seama ce”, a declarat Paul Stănescu.

Totodată, preşedintele PSD Olt a explicat cum a ajuns Mădălin Iscru consilier la Ministerul Dezvoltării, activând în cabinetul secretarului de stat Adrian Gâdea.

„Cum a ajuns el consilier? Au venit cu propunerea cei din minister – că el n-a fost consilier la mine, el a fost consiler la Gâdea – au spus că pe proiectele pe care le avem noi, cu biserici şi cu mănăstiri , avem un specialist. Le-am spus că dacă vor să-l ia. Sigur că eu, ca ministru, semnam, dar habar n-aveam de consilieri. Erau şase secretari de stat şi până la urmă ei lucrau cu consilierii respectivi. Eu doar mi-am dat acordul”, a mai declarat Stănescu.

Paul Stănescu şi-a exprimat speranţa că ancheta penală aflată în derulare va scoate la iveală adevărul.

„Organele de anchetă să-şi facă datoria. Este o anchetă penală. O anchetă administrativă n-ar rezolva nimic. În momentul în care au apărut aceste acuzaţii grave, trebuie ca organele statului să-şi facă datoria şi să vadă dacă ministrul Paul Stănescu a sunat pe cineva sau a făcut ceva”, a conchis social-democratul.

Recorder a prezentat în data de 19 februarie 2019 investigația „Dumnezeul achizițiilor“, un material care a adunat sute de mii de vizualizări în mediul online și care a fost preluat de mai multe televiziuni și publicații naționale.

Investigația arată cum Mădălin Iscru, preot la o parohie din județul Tulcea, a creat o rețea prin care, din poziția de administrator de firmă, a primit zeci de contracte finanțate de Ministerul Dezvoltării. Mai mult decât atât, în vara anului trecut, Iscru a deținut funcția de consilier la același minister. Reporterii Recorder au predat autorităților documentele care au stat la baza anchetei jurnalistice.

Articolul precedentCopiii din Osica de Sus au luat marele trofeu la Concursul „Căluşul Românesc”
Articolul următorNu mai sunt bani pentru proiectele PNDL. Un fost ministru face dezvăluiri