Fostul Ministru al Dezvoltării, Paul Stănescu, a declarat despre preotul Mădălin Iscru, prezentat în ancheta recorder.ro „Dumnezeul Achiziţiilor” ca primind „cu dedicaţie” mai multe contracte de la diverse primării din ţară pentru o firmă fără angajaţi, că nu l-a cunoscut şi că nu era consilierul său, ci al secretarului de stat Adrian Gâdea, preşedintele PSD Teleorman.

Stănescu a mai spus că nu a intervenit pentru preot nicăieri şi că, cel mai probabil, s-a vorbit în numele său.

„În legătură cu preotul, n-am avut niciodată niciun amestec de nicio culoare. Probabil că s-a vorbit în numele meu. Când eşti într-o anumită funcţie, este posibil ca anumiţi oameni să vorbească în numele tău. Nu cunosc pe nimeni, nu cunosc niciun primar, nu l-am văzut în viaţa mea. N-am pus mâna pe telefon să sun pe cineva, vreun primar sau pe altcineva, să-i spun că vine cineva. Este total fals, probabil că s-au urmărit anumite lucruri. Chiar nu-mi dau seama ce”, a declarat Paul Stănescu.

Totodată, preşedintele PSD Olt a explicat cum a ajuns Mădălin Iscru consilier la Ministerul Dezvoltării, activând în cabinetul secretarului de stat Adrian Gâdea.

„Cum a ajuns el consilier? Au venit cu propunerea cei din minister – că el n-a fost consilier la mine, el a fost consiler la Gâdea – au spus că pe proiectele pe care le avem noi, cu biserici şi cu mănăstiri , avem un specialist. Le-am spus că dacă vor să-l ia. Sigur că eu, ca ministru, semnam, dar habar n-aveam de consilieri. Erau şase secretari de stat şi până la urmă ei lucrau cu consilierii respectivi. Eu doar mi-am dat acordul”, a mai declarat Stănescu.

Paul Stănescu şi-a exprimat speranţa că ancheta penală aflată în derulare va scoate la iveală adevărul.

„Organele de anchetă să-şi facă datoria. Este o anchetă penală. O anchetă administrativă n-ar rezolva nimic. În momentul în care au apărut aceste acuzaţii grave, trebuie ca organele statului să-şi facă datoria şi să vadă dacă ministrul Paul Stănescu a sunat pe cineva sau a făcut ceva”, a conchis social-democratul.

Recorder a prezentat în data de 19 februarie 2019 investigația „Dumnezeul achizițiilor“, un material care a adunat sute de mii de vizualizări în mediul online și care a fost preluat de mai multe televiziuni și publicații naționale.

Investigația arată cum Mădălin Iscru, preot la o parohie din județul Tulcea, a creat o rețea prin care, din poziția de administrator de firmă, a primit zeci de contracte finanțate de Ministerul Dezvoltării. Mai mult decât atât, în vara anului trecut, Iscru a deținut funcția de consilier la același minister. Reporterii Recorder au predat autorităților documentele care au stat la baza anchetei jurnalistice.