Pesta porcină africană la cei doi mistreți găsiți morți pe fondul de vânătoare din Dăneasa a fost confirmată și la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București. După această confirmare, vor fi aplicate toate măsurile și restricțiile aprobate de autorități încă de ieri.

E oficial! Primul focar de pestă porcină la mistreții de pe raza județului Olt a fost confirmat în această după-amiază. Analizele efectuate în cadrul Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București au confirmat ceea ce veterinarii olteni detectaseră deja prezența virusului la cei doi mistreți găsiți morți la Dăneasa. Pentru a preveni răspândirea virusului, autoritățile au stabilit noi zone de supraveghere în care se vor impune restricții.

 

„În data de 13.12.2018, Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat prezența virusului Pestei Porcine Africane (PPA) la probele prelevate de la două cadavre de mistreți, găsite pe un fond de vânătoare, situat în pădurea de pe raza comunei Dăneasa, sat Pestra, județul Olt.

În conformitate cu manualul operațional pentru pesta porcină africană la mistreți și planul de contingență al României a fost stabilită zona afectată pe o rază de 13 km în jurul focarului (locul unde au fost găsiți mistreții morți)”, se arată într-un comunicat de presă transmis de DSVSA Olt.

În urma acestei confirmări se impun restricții de circulație a porcilor vii în a cărnii de porc în 29 de localități din județ. Acestea este cel de-al șaselea focare de pestă porcină africană confirmat în Olt, după cele de la Cilieni și Rusănești, unde boala a afectat porci din gospodăriile populației.

Articolul precedentPeste opt milioane de lei, fonduri europene, intră în judeţul Olt. Detalii
Articolul următorCe raportau spionii americani despre inundaţiile din Slatina anului 1970. Documente declasificate ale CIA