Mai multe licee, școli și grădinițe din Olt care s-au implicat în proiectul pentru protecția mediului „Patrula de reciclare” au plasat județul pe locul II în topul național al competiției. Două grădinițe, una din Caracal și alta din Slatina au reușit să obțină și premii  speciale, pentru cea mai bună patrulă și cea mai mare cantitate de baterii.

„Patrula de reciclare”, proiect național cu renume, are adepți în multe școlile și grădinițele din județ. Dovadă stau cantitățile mari de deșeuri de echipamente electrice și electronice colectate, datorită cărora patrulele din Olt sunt pe locul III la nivel național. Şcoala Gimnazială Poganu din comuna Verguleasa, Grădiniţa cu Program Normal Nr. 3 din municipiul Caracal, Colegiul Tehnic „Alexe Marin” din municipiul Slatina, Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina, Clubul Sportiv Şcolar Caracal, Grădiniţa cu Program Normal „Spiru Vergulescu” Slatina, Şcoala Gimnazială Ursa din comuna Gârcov, Grădiniţa cu Program Prelungit „Ion Creangă” Slatina, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 4 Caracal şi Şcoala Gimnazială Gârcov au dat dovadă de implicare în acest proiect.

De asemenea, au fost şi două unităţi de învăţământ care au obţinut premii pe plan local, acestea fiind Grădiniţa cu Program Normal Nr. 3 Caracal – cea mai bună patrulă şi Grădiniţa cu Program Prelungit „Ion Creangă” Slatina – cea mai mare cantitate de baterii. „În anul școlar 2017-2018, GPP Ion Creangă, împreună cu structura GPN Spiru Vergulescu a participat la Programul Național Patrula de Reciclare, înscriindu-se toate grupele de copii, alături fiindu-le și părinții copiilor. Coordonatori au fost cadrele didactice Corina Nistor și Violeta Baltă. Premiile obținute au fost Premiul III, reprezentând județul Olt, cu alte câteva unități de învățământ și premiul pentru cea mai activă patrulă pentru colectarea de baterii. Acestea au constat în suma de 675 lei, din care s-au achiziționat produse de birotică. Ne dorim ca și în acest an școlar să ne înscriem în acest program”, a spus Dana Ciucă, directorul Grădiniței Ion Creangă.

Preșcolarii de la Ion Creangă au reușit să adune 13 kilograme de baterii 374 kilograme de deșeuri electronice și electrocasnice.

Articolul precedentIncendiu la Izvoarele. Cereale şi nutreţ distruse de flăcări – FOTO&VIDEO
Articolul următorAnchetă la o grădiniţă din Caracal după ce o educatoare ar fi agresat o fetiţă în vârstă de trei ani