Elevii din judeţul Olt pot depune cereri pentru a beneficia de programul „Bani de liceu”, până pe 1 octombrie, sprijinul majorându-se de la 180 lei la 250 de lei.

Imediat după ce vor fi înregistrate cererile, comisiile special formate la nivelul liceelor din judeţul Olt vor demara anchetele sociale pentru acordarea bursei „Bani de Liceu”, verificările fiind programate pentru  perioada 1-23 octombie. Lista beneficiarilor va fi făcută publică în data de 28 octombrie.

Elevii vor beneficia de ajutorul financiar, în valoare de 250 de lei pe lună, atâta timp cât nu vor acumula mai mult de 20 de absenţe şi nu vor avea media scăzută la purtare. Condiţia acordării banilor de liceu este ca solicitantul să facă parte dintr-o familie în care venitul brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, să fie de maximum 150 de lei.

În cazul unor situaţii speciale privind falsul în declaraţii, comisiile de acordare a sprijinului financiar organizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ au obligaţia să sesizeze inspectoratele de poliţie şi autorităţile administraţiei publice locale, în vederea cercetării şi verificării acestora. Dacă aceste sesizări se confirmă, se va bloca acordarea ajutorului financiar şi se vor întreprinde demersurile legale pentru recuperarea ajutorului financiar acordat ilegal.

1.461 de elevi din judeţul Olt au beneficiat de burse în cadrul acestui program, anul trecut.

Articolul precedentRo-Alert, testat în 32 de localităţi din judeţul Olt
Articolul următorPMP lăsat fără reprezentant în Biroul Electoral Judeţean, pentru cele două referendumuri din Olt