Doi elevi de clasa a VIII-a din Slatina şi Caracal au reuşit să ia menţiune, la Olimpiada Naţională de Chimie, care s-a desfăşurat 21-25 martie, în Constanţa.

Potrivit rezultatelor finale, afişate pe site-ul oficial al competiţiei, Sara Maria Lia, clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Caracal, a obţinut menţiune MEN, cu 84,75 de puncte, în timp ce Alexandru Ionuţ Prina, tot în clasa a VIII-a, dar la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, a reşit să ia menţiunea specială, datorită punctajului de 80,50.

Olimpiada Naţională de Chimie a presupus o probă teoretică şi un practică.

Deschiderea oficială a competiției a avut loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța, în prezența reprezentanților Ministerului Educației Naționale, Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Universității „Ovidius” din Constanța, Instituției Prefectului, Primăriei Municipiului Constanța și a partenerilor implicați în organizarea și desfășurarea în condiții optime a olimpiadei.

Luni, cei mai buni dintre cei buni au fost premiați de către Ministerul Educației Naționale și de sponsorii competiției, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la aceeaşi locaţie.

Articolul precedentÎnvățați să iubească natura. Zeci de copii aflați în grija statului au plantat copaci la Grădinile- FOTO
Articolul următorFermele mici de porci Bazna și Mangalița primesc subvenții pentru reproducție. Cine a propus modificarea legii