TORONTO STAR USE ONLY/ NO SALES. TORONTO, ON - June 05: - June 5, 2015. Construction continuing on the Highway 407 extension at Highway 401, linking the two expressway. For tablet. Marcus stock, construction, road, highway, builders, workers, transportation, infrastructure, employment Marcus Oleniuk/Toronto Star

Primăria Caracal a comandat o expertiză tehnică la pilonii pe care ar urma să se construiască pasarela care va lega cele două centuri ocolitoare. În paralel se fac demersuri de predare către Ministerul Transporturilor a drumurilor de centură, astfel încât la finalizarea lor să poată avansa și proiectul șoselei suspendate.

O investiție mai veche, construirea unei pasarela auto care să traverseze Caracalul a fost repusă pe tapet de autorități. Municipalitatea este în discuții avansate cu Ministerul Transporturilor, pentru a obține finanțarea necesară acestui proiect. „S-a contactat o firmă care să facă o expertiză tehnică la pilonii construiți în 1991, când a demarat acest proiect. Vrem să știm dacă îi mai putem folosi pentru amenajarea pasarelei sau dacă e nevoie de alți stâlpi de susținere. De asemenea, am luat legătura cu Ministerul Transporturilor și Căile Ferate Române să dăm în administrare cele două centuri ocolitoare, după ce o vom finaliza și pe ultima, cea aflată în construcție, pe Programul Național de Dezvoltare Locală. Astfel pregătim practic terenul pentru promovarea proiectului de construcție a pasarelei, care va lega cele două centuri ale orașului”, a explicat Octavian Stănescu, viceprimarul Caracalului.

Pasarela ar urma să traverseze Caracalul prin zona Colegiului „Dimitrie Petrescu”. Tot prin Caracal ar urma să treacă şi Autostrada Sudului, un proiect adus în discuţie recent de premierul Viorica Dăncilă. În acest caz vorbim de o perioadă de implementare de cinci ani, după cum rezultă din studiile preliminare.

Articolul precedentMc Donald’s și-a preluat terenul pe care va construi restaurantul din Slatina
Articolul următorCentrul Slatinei transformat într-o mare piaţă, de Ziua Recoltei