Mark Zuckerberg a anunțat că Facebook se va numi Meta și vor fi introduse mai multe funcții futuristice.

Cofondatorul și CEO-ul Facebook și- a prezentat viziunea cu privire la metavers și a anunțat schimbarea numelui companiei, în cadrul celei de- a opta întruniri, anuale, a companiei, Evenimentul Facebook Connect, transmisă live.

Noul nume al Facebook va fi Meta și vine în contextul în care compania confruntă cu o analiză amplă a daunelor din lumea reală de pe diferitele sale platforme, după ce sute de documente interne au fost făcute publice.

Rebrandingul ar putea face parte dintr-un efort de revizuire a reputației Facebook și de a întoarce pagina în urma unei serii de coșmaruri de PR, inclusiv dezinformare pe platformele sale, eșecuri în moderarea conținutului și dezvăluiri despre efectul negativ pe care produsele sale îl au asupra sănătății mintale a unor utilizatori.

Totodată, se aliniază cu punerea unui accent tot mai mare pe conceptul de metavers, care se referă la eforturile de a combina tehnologiile de realitate virtuală şi augmentată în online.

Potrivit declarațiilor lui Mark Zuckerberg, realitatea augmentată şi cea virtuală vor fi combinate într-o nouă platformă online.

Articolul precedentOlt: Un nou centru de vaccinare anti-COVID, deschis la Caracal
Articolul următorTIR răsturnat la Coloneşti, în judeţul Olt