Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a închis 8 centre de prelucrare a laptelui din județ. Aici se produceau brânzeturi în condiții improprii, spun inspectorii veterinari, care au luat măsuri drastice după ce au verificate aceste ferme.

În ultimele două luni, echipele de control al Direcției Sanitare Veterinare au bătut la poarta fermelor de vaci care comercializează lapte și a centrelor de prelucrarea a laptelui. Au vrut să vadă cât sunt de sigure pentru consum produsele pe care mulți cumpărători le aleg pentru prospețimea lor. Au constatat însă că laptele nu este muls și depozitat în cele mai bune condiții, înainte să ajungă la consumatori. „S-au înregistrat neconformități în ceea ce privește nerespectarea condițiilor de igienă, fiind aplicate 2 sancțiuni în valoare de 2.400 de lei”, a spus Venera Popa, consilier superior DSVSA Olt.

Controalele au vizat, de asemenea, fermele de prelucrare a laptelui aparținând producătorilor particulari care expun și comercializează produse în piețe și târguri. Și aici au fost depistate nereguli grave de igienă. Sancțiunile nu au întârziat să apară. „Au fost aplicate 11 avertismente pentru nerespectarea programelor de autocontrol sau a condițiilor de igienă. Au fost emise 8 ordonanțe privind interzicerea activității, pentru nerespectarea condițiilor de întreținere a spațiilor și a echipamentelor și nerespectarea programului de autocontrol”, a mai explicat Venera Popa.

Centrele de prelucrare închide de inspectorii veterinari sunt din zona Caracalului și din zona Scornicești-Colonești.

Articolul precedentLiderii de sindicat de la ALRO, chemați luni la negocieri. Angajații amenință cu greva generală
Articolul următorO femeie a ajuns la spital după ce gospodăria i-a luat foc – VIDEO