O modificare legislativă aprobată zilele acestea de Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților vine în sprijinul crescătorilor de porci Bazna și Mangalița. Și ei vor putea accesa  subvenții pentru activitatea de reproducţie, cu un număr minim de 20 de animale din cele două rase autohtone.

Ajutoarele financiare acordate de stat fermierilor care cresc porci pentru reproducție vor merge și către crescătorii de Bazna și Mangalița. Anunțul a fost făcut de deputatul de Olt Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților. Membrii comisiei, din care face parte și deputatul Dan Ciocan, în calitate de secretar, au stat de vorbă cu fermierii și au găsit o formulă legislativă care să îi avantajeze.

„Am avut o întâlnire cu Asociația crescătorilor de suine autohtone Mangalița și Bazna. Ei sunt fermieri foarte mici și nu se încadrau în această lege. Și atunci modificăm un articol din această lege, introducând și fermierii mici, dar numai cei care cresc rase autohtone. Mă refer la Mangalița și Bazna, rase pur românești”, a spus Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru agricultură din Camera deputaților.

În comisie a fost dezbătut Programul de susținere a crescătorilor de suine. Acestuia i-au fost aduse unele modificări, în sensul că fermele de creștere a porcilor pot deveni ferme pentru reproducție și pot accesa subvențiile aferente acestui tip de activitate.

Articolul precedentElevii olteni s-au întors cu premii de la Olimpiada Naţională de Chimie
Articolul următorUn oltean, autor al furtului unui seif din Argeş. Decizia luată de judecători