Agricultorii care fac parte din cooperative și își vând cel puțin jumătate din producție prin intermediul acestora vor fi scutiți de impozite. Hotărârea a fost adoptată zilele acestea, printr-un ordin de ministru și vine în sprijinul a sute de fermieri din Olt, în special legumicultori, care fac parte din astfel de forme asociative.

Pentru a-i convinge pe fermieri să se asocieze și să practice agricultura într-un mod organizat, Ministerul Agriculturii a emis un ordin prin care oferă scutire de la plata impozitelor pentru membrii cooperativelor. „Veste bună pentru toți agricultorii din România care sunt organizați in Cooperative ( conform legii 566/2004). În sfârșit, după multe întâlniri, grupuri de lucru și discuții, Cooperativele și membrii lor vor beneficia de scutiri de taxe și impozite pe următorii 5 ani !”, anunță consilierul ministrului Agriculturii, Florin Ciobanu. Membrii activi ai cooperativelor vor fi scutiți atât de plata impozitului pe terenuri și clădiri cât și de impozitul pe venit.

În Olt sunt, pe hârtie, 57 de cooperative agricole. Numărul asociațiilor care reușesc să vândă în mod organizat este mult mai mic. Sunt 8 astfel de asocieri și încă 4 în curs de înființare, toate în rândul legumicultorilor. Pe lângă aceste avantaje fiscale, fermierii care s-au înscris în cooperative au și alte beneficii, datorită asocierii. Vând legume în supermarketuri și obțin profituri mai mari decât cei care dau marfa intermediarilor.

Articolul precedentSperiați de pestă, mii de olteni au renunțat să mai crească porci în gospodării în ultimul an- Statistica veterinarilor
Articolul următorSocial-democraţii din Olt îi cer lui Stănescu să candideze pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD. Rezoluţie aprobată oficial