Caracalul e astăzi în sărbătoare. Autoritățile locale, împreună cu dascălii și elevii liceelor din oraș au organizat mai multe manifestări artistice și culturale. Toate au fost reunite sunt egida „Zilele culturii caracalene”, eveniment care a încheiat pleiada de activități organizate de zilele orașului.

Un oraș cu identitate culturală, Caracalul este gazda unor activități inedite, care fac parte dintr-un mare eveniment intitulat „Zilele culturii caracalene”. Profesori și elevi, oameni de cultură, dar și un cunoscut master chef au transformat centrul municipiului într-o mare scenă și au făcut spectacol pentru locuitorii orașului. S-au încheiat astfel Zilele Orașului, care au început cu Festivalul de Teatru „Ștefan Iordache” și au continuat cu mai multe concerte. „Noi am încercat să mărim lista manifestărilor culturale, să le demonstrăm oamenilor din orașul nostru că putem face multe lucruri frumoase împreună. Am avut un festival de teatru, dar și concerte de muzică populară și ușoară, iar astăzi este prima zi în care implicăm în manifestările noastre și elevii. Consider că orașul nostru rămâne un important centru cultural zonal și îi felicit pe toți cei care s-au implicat în aceste activități frumoase”, a spus Liviu Radu, primarul Caracalului.

Parada gastronomică organizată de Liceul Tehnologic „Matei Basarab” a fost unul dintre momentele inedite ale manifestărilor de astăzi. Master chef Radu Zărneascu le-a explicat apoi viitorilor bucătari cum să prepare un berbecuț la proțap reușit.

Oaspeți de seamă, din toate colțurile țării, au venit să vadă activitățile organizate cu entuziasm de elevii și dascălii caracaleni. Directori ai liceelor cu profil gastronomic din țară, dar și reprezentanți ai asociațiilor din domeniu au admirat frumoasa paradă a tinerilor din Caracal.

Tot ieri, în zi de mare sărbătoare, autoritățile din Caracal au organizat și un ceremonial religios în cinstea lui Constantin Poroineanu, marele filantrop care a donat municipiului cel mai mare parc din oraș, care îi poartă numele.

Articolul precedentGest inexplicabil al unui bărbat de 93 de ani, din Olt. Cum a fost găsit
Articolul următorO țigară uitată aprinsă le-a distrus agoniseala de-o viață. Incendiul a fost stins de pompieri – FOTO&VIDEO